Säg adjö till pollensymptom med Coways Get ready for Summer-rea TILL RABATTERNA

Ditt beteende hemma påverkar inomhusluftkvaliteten

Luftkvaliteten inomhus kan påverkas av många faktorer, från kemikalier i din vardagsrumsmatta till mögel i ditt badrum. Men en annan viktig ingrediens involverar ditt beteende. Helt enkelt kan många av dina aktiviteter i ditt hem påverka luften du andas. Här är några exempel:

Röka cigaretter
Rökning är högst upp på listan över vanor som kan skada luftens kvalitet. Andrahands-rök har visat sig orsaka cancer, utöver att släppa ut skadliga kemikalier i luften. Om du måste röka är din bästa möjlighet att röka utomhus om du vill hålla din inomhusluft säkrare.

Delta i vissa hobbys
Din frimärkssamling kommer förmodligen inte att förorena din luft, men det finns många hobbys som kan göra det. Det värsta är hobbys som kräver användning av vissa kemikalier eller lösningsmedel, som möbellackering. Det kan vara så att du använder lack och andra produkter som avger potentiellt skadliga flyktiga organiska föreningar (VOC). Av den anledningen är det bäst att du gör arbetet i ett fristående garage och att du använder en avgasfläkt eller flyttar projektet utomhus. Att använda en andningsmask är också en bra idé.

Använda en oventilerad gasvärmare
Gasvärmare och eldstäder kan avge vattenånga och i vissa fall kolmonoxid. Ditt bästa försvar är att se till att dina värmare är korrekt justerade och tillräckligt ventilerade. Om ditt ventilationssystem fungerar korrekt kommer föroreningar att flyga ut genom ventilationen.

Brinnande doftljus
Ja, de är romantiska, stämningsfulla och vackra. Men vissa forskare har funnit att paraffinet i dessa ljus kan släppa ut skadliga partiklar i luften, inklusive tungmetaller. Långvarig exponering kan inte bara leda till lungproblem utan också cancer, enligt en studie. Så tänk på att byta till oparfymerade bivaxljus.

Glöm inte utblåset
Utblåset i ditt badrum eller över ugnen finns inte där för dekoration. Det hjälper till att sprida partiklar, fukt och aerosoler från luften, vilket minskar mögel och flyktiga organiska föreningar i processen. Ditt bästa drag är enkelt: Sätt på fläkten.

Att använda en vedeldad spis
Många människor älskar vedeldade spisar och eldstäder. Men du kan frigöra en mängd potentiellt skadliga ämnen, som formaldehyd och partiklar, när du använder dem. Som du förväntar dig är nyare, välskötta modeller effektivare än äldre, dåligt underhållna motsvarigheter.

Slutligen är ett annat steg du kan ta att använda en smart luftrenare med ett HEPA-filter, som Coway luftrenare. Det kan filtrera upp till 99,99 procent av VOC, partiklar och mögelsporer som kan vara skadliga för din hälsa. På det sättet kan du sparka tillbaka, andas djupt – och njuta av att vara hemma.

Har du några frågor?
Kontakta oss.

Låt oss hålla kontakten

Prenumerera för att få de senaste nyheterna och exklusiva Coway erbjudanden..