Säg adjö till pollensymptom med Coways Get ready for Summer-rea TILL RABATTERNA

Kan dålig luftkvalitet göra dig dummare?

Luftkvaliteten inomhus kan påverka ditt liv på olika sätt, från allvaret av din allergier till hur bra du sover. Nu visar forskning en korrelation mellan både din prestation på jobbet och din förmåga att tänka klart och den luft du andas medan du är på kontoret.

Studien, genomförd av Harvard och Syracuse Universities, tittade på effekten av inomhusluftkvalitet på kognitiv funktion av högre ordning. För detta ändamål simulerade teamet inomhusmiljöer med olika förhållanden, från mängden ventilation till nivån av koldioxid. Tjugofyra deltagare tillbringade sex hela arbetsdagar med att växla fram och tillbaka mellan “typiska” kontorsmiljöer med höga koncentrationer av flyktiga organiska föreningar (VOC) och gröna kontorsmiljöer med låga koncentrationer av VOC, bättre ventilation, minskade nivåer av koldioxid och minskade utsläpp från kontorsprodukter.

Resultaten: Kognitiva funktionspoäng var signifikant bättre under de gröna förhållandena än den konventionella miljön – i genomsnitt 61 procent bättre. Och en fördubbling av ventilationsprestandan ökade poängen med mer än 100 procent.

Resultaten överensstämmer med slutsatserna från annan studie där forskare gav arbetare i tio byggnader, varav sex gröncertifierade, ett kognitivt funktionstest av högre ordning två gånger under samma vecka. Jämfört med deltagarna på de konventionella platserna fick de i de gröncertifierade byggnaderna 26 procent högre på kognitiva funktionstester och hade 30 procent färre symptom av “sjuka byggnader”

Ett sätt att skydda luften där du arbetar och bor är att lägga till en smart luftrenare med ett HEPA-filter, som Coway luftrenare. Det kan filtrera upp till 99,99 procent av VOC och partiklar, vilket kan vara skadligt för din hälsa, vilket hjälper dig att njuta av en hälsosammare – och potentiellt mer produktiv – tid på jobbet eller hemma.

Har du några frågor?
Kontakta oss.

Låt oss hålla kontakten

Prenumerera för att få de senaste nyheterna och exklusiva Coway erbjudanden..