Säg adjö till pollensymptom med Coways Get ready for Summer-rea TILL RABATTERNA

Luftrenare på förskolan minskade vabbdagarna

Albion Nordic AB placerade under hösten 2018 ut luftrenare vid en förskola i Enköping. Testet ägde rum mellan 27 augusti och 30 november 2018. I testet har luftrenare från Albion Nordic AB placerats ut på hälften av avdelningarna på förskolan och personalen har sedan noterat antalet sjukfrånvarodagar vid såväl de avdelningar med luftrenare som avdelningar utan. Testets syfte är att utreda om luftrenare kan sänka sjukfrånvaron.

Luftrenaren som användes i testet på förskolan i Enköping är Coway Storm AP-1516D. Storm bär Astma Allergy Nordic rekommendation.

Coway Storm är en luftrenaren som passar bra för större ytor, framtagen för att ge optimal luftcirkulation. Storm är utrustad med ett kraftfullt luftflöde, fyrstegsfilter och renhetsindikator och klarar yta upp till 100 m².

Enögla är en kommunal förskola i Enköping, med 10 avdelningar och 150 barn mellan 1-5 år. På förskolan var 5 av de 10 avdelningar utrustade med luftrenare, två per anvdelning och sjukfrånvaron mättes på samtliga avdelningar för att jämföra utfallet.

Här kan du läsa hela testet >>

Artikel i Enköpings-Posten
Vid ett test på Enögla förskola i Enkö­ping blev sjukfrånvaron bland barnen betydligt lägre med luftrenare. “Det här skulle kunna ge enorma samhälls­vinster”, säger Johan Öberg på inom­husklimatföretaget Albion Nordic.

Här kan du läsa hela artikeln >>

Läs artikeln som pdf >>

Har du några frågor?
Kontakta oss.

Låt oss hålla kontakten

Prenumerera för att få de senaste nyheterna och exklusiva Coway erbjudanden..